La televisió aragonesa ens visita en el Dia de la Llengua Materna

La televisió aragonesa ens visita en el Dia de la Llengua Materna

 

El passat dilluns 21 de febrer, coincidint amb el Dia Internacional de la Llengua Materna declarat per la UNESCO, vam tenir la visita a l’Institut de la TV Aragón en el programa “Buenos días Aragón” per tal de donar a conèixer com celebràvem este dia i com s’organitzava l’assignatura de català al nostre centre, dintre d’un programa especial que féiem sobre les llengües pròpies d’Aragó.

L’equip mòbil de TV Aragó va començar a retransmetre des de la porta de l’Institut a les 8 del matí i va connectar en directe durant una classe de 3r d’ESO en l’assignatura de català. Ha sigut una experiència molt interessant i divertida per a l’alumnat que els ha permès apropar-se al funcionament d’un programa de televisió per dintre.

 

Enguany, a causa de la pandèmia, la celebració formal del Dia de la Llengua s’ha traslladat al 24 de març. Està prevista la presentació del llibre del darrer premi Guillem Nicolau de literatura en català convocat pel Govern d’Aragó, amb l’assitència del seu autor, el periodista de Vall-de-roures Lluís Rajadell. També la Comarca del Matarraña/Matarranya presentarà l’exposició La Festa de Sant Antoni al Matarranya i es farà entrega del certificat B2 de català a l’alumnat que l’any passat va acabar 4r d’ESO. A més, es farà una activitat amb cada curs de l’ESO. Fins aleshores, durant esta setmana es faran activitats en les classes de català.

Amb estos actes l’institut vol sumar-se a la celebració del Dia de la Llengua Materna que promou la Direcció General de Política Lingüística d’Aragó.

——————————–

La televisión aragonesa nos visita en el Día de la Lengua Materna

El pasado lunes 21 de febrero, coincidiendo con el Día Internacional de la Lengua Materna declarado por la UNESCO, ha visitado el instituto TV Aragón con el programa “Buenos días Aragón para dar a conocer cómo celebramos este día y cómo se organiza la asignatura de catalán en nuestro centro, dentro de un programa especial dedicado a las lenguas propias de Aragón.

El equipo móvil de TV Aragón empezó a las 8 de la mañana a retransmitir desde la puerta del Instituto y conectó en directo durante una clase de 3º de ESO en la asignatura de catalán. Ha sido una experiencia muy interesante y divertida para el alumnado que les ha permitido acercarse al funcionamiento de un programa de televisión por dentro.

Este año, a causa de la pandemia, hemos trasladado la celebración formal del Día de la Lengua en el instituto al 24 de marzo. Para ese día, está prevista la presentación del libro del último premio Guillem Nicolau de literatura en catalán convocado por el Gobierno de Aragón, con la asistencia de su autor, el periodista de Valderrobres Lluís Rajadell. También, la Comarca del Matarraña/Matarraña presentará la exposición “La Fiesta de San Antonio en el Matarraña” y se hará entrega del certificado B2 de catalán al alumnado que el año pasado terminó 4º de ESO. Además, se realizará una actividad en cada curso de la ESO. Hasta entonces, durante esta semana se realizarán actividades en las clases de catalán.

Con estos actos el IES Matarraña quiere sumarse a la celebración del Día de la Lengua Materna que promueve la Dirección General de Política Lingüística de Aragón.

 

http://alacarta.aragontelevision.es/informativos/buenos-dias-aragon-21022022-0800

Etiquetas: Sin etiquetas

Los comentarios están cerrados.