WhatsApp Image 2024-01-31 at 12.51.55 PM

El ‘Recitrak’ arriba a l’IES Matarranya

El passat dia 31 de gener de 2024 l’alumnat de primer de batxillerat i de quart d’ESO van rebre la visita d’en Joan Manuel ‘Conino’ Gurillo, actor, humorista i professor d’arts escèniques que ens vingué a realitzar el ‘Recitrak’, un espectacle de poesia recitada dels autors contemporanis més destacats en llengua catalana. Nascut a El Graó (Castelló de la Plana), Conino Gurillo ha realitzat diferents cameos en títols tan nombrats com ara Élite (Netflix), Crematorio (Movistar+), La que se avecina (Telecinco), La Vall (À Punt Televisió), etc, etc.

L’espectacle ‘Recitrak’ pretenia apropar les noves estètiques de l’art i la poesia contemporanis amb l’acompanyament de ritmes musicals actuals (pop, rock, heavy, hard-rock, etc). L’alumnat va sorprendre’s només en entrar a l’auditori, quan el mateix Joan Manuel dedicava l’inici de l’espectacle amb una commemoració a la poesia visual d’en Joan Brossa (l’obra ‘Jardins’; foto en portada), continuant el repertori amb en Carles Santos, Joan Alcover, Anselm Turmeda, Vicent Andrés Esteller, Miquel Martí i Pol, Salvador Espriu i de Maria Mercé Marçal. Per últim, ‘Conino’ va recitar el poema ‘Amor al Matarranya’ creat pels alumnes de primer batxillerat, ploma del qual recau en l’alumne Andreu Guarc (1ºBTCH).

Aquesta activitat ha estat organitzada en el marc del programa Jesús Moncada 2023-2024, iniciativa del Govern de l’Aragó que vetlla per l’aproximació del català i les seues modalitats lingüístiques a totes les àrees curriculars als centres on la llengua pròpia i històrica gaudeix de reconeixement.

Los comentarios están cerrados.