WhatsApp-Image-2023-11-15-at-2.06.41-PM

Resseguint les passes de Jaume I per Montsó

El passat dia 15 de novembre el grup de tercer de la ESO de l’IES Matarranya va visitar per primera vegada el castell de Montsó. Aquesta excursió a la comarca del Cinca Medio es va aprofitar amb la lectura d’uns capítols del Llibre dels Fets, adaptació literària per a alumnes de secundària dirigida per Francesc Machirant (2008). En concret, llegírem el naixement i pas del rei Jaume I per Montsó, després de la batalla de Muret (1213), i el seu regir a les posicions del Matarranya en direcció a la conquesta de València. L’autobiografia o crònica del rei Jaume I ens serví per entendre l’ús de la llengua oral en textos escrits, la modalització de la llengua en documents oficials i relats històrics, així com també conèixer i saber analitzar la crònica i el seu abast al llarg de la literatura i història de la corona d’Aragó.

Los comentarios están cerrados.